ZŠ a MŠ ÚSTAVNÍ, fakultní škola PedF UK ,smluvní partner BRITISH COUNCIL.
Adresa: Hlivická 1/400,
PRAHA  8, Czech Republic.









































































































































Detail článku

Vánoční turnaj Prahy 8

Sport na ZŠ
28. 12. 2006 18:08
Čtenářů: 3125
Sportovní závěr roku 2006 obstarala děvčata, pro ně v zatím ne příliš typické disciplíně - kopané.

Ve středu 20.12.2006 se uskutečnil tradiční "Vánoční turnaj" v kopané dívek. O účast byl mezi děvčaty nebývalý zájem, nominováno však mohlo být jen devět hráček. Byla to tato děvčata: Vendula Bezchlebová a Tereza Břendová ze 7.A, Martina Bernardová a Vendula Miřatská ze 7.B, Andrea Brdková, Katka Marešová, Veronika Mrázová a Klára Prokopová z 8.B. Devátou nominovanou oporu Kasii Ministrovou na poslední chvíli zradilo zdraví.

Děvčata zahájila turnaj impozantně, dvěma výhrami 5:0 a 5:2. Pak však přišlo zaváhání a nešťastnou brankou dívky prohrály třetí zápas 0:1. Díky dalším, nečekaným výsledkům našich soupeřek se průběh turnaje velmi zdramatizoval. O všem rozhodoval poslední zápas našeho "ženstva" s jedním z outsiderů soutěže. Přes velkou převahu i nepřízeň domácích diváků (při našem neúspěchu by jejich tým zvítězil), děvčata "jen" remizovala 1:1. O jeden bod zvítězila ZŠ Na Šutce (kterou dívky porazily 5:2) a při rovnosti bodů rozhodlo vzájemné utkání o druhém místě Gymnázia Ústavní. Naše dívky obsadily 3. místo, když od vítězství je dělil jen jediný gól.

Nejlepší hráčkou celého turnaje, hrající technicky, tvrdě a s úžasným přehledem, byla Vendula Bezchlebová, která vstřelila 10 branek z jedenácti. Oporou byla i brankářka Vendula Miřatská (jediná "profesionálka" v týmu). Velmi dobré výkony podaly i ostatní hráčky. A protože všechny mohou nasatoupit i v příštím roce, přejeme jim ještě větší úspěch než jakého dosáhly letos.

Informace k článku
Nejčtenější článek kategorie Sport na ZŠ:
Přehazovaná

Hodnocení článku
Průměrné skóre: 3.0
Hlasů: 876

Kliknutím na zvolený počet hvězdiček hodnotíte článek. Dobrý článek = více hvězdiček a naopak.

1

2

3

4

5

Copyright ZŠ - Ústavní 2006 - 2015 | Provozováno na RS MAXSOFT