ZŠ a MŠ ÚSTAVNÍ, fakultní škola PedF UK ,smluvní partner BRITISH COUNCIL.
Adresa: Hlivická 1/400,
PRAHA  8, Czech Republic.









































































































































Detail článku

Basketbal

Sport na ZŠ
15. 2. 2007 09:35
Čtenářů: 2197
Fotogalerie
Po krátké přestávce na konci loňského a začátku letošního roku začaly sportovní soutěže druhého pololetí. Jako první se do soutěží úspěšně zapojili basketbalisté a basketbalistky.

Po loňských vynikajících úspěších jsme s určitými obavami čekali, jak si dne 13.2.2007 povede v obvodním kole nově sestavený tým basketbalistů. K Honzovi Veselému, který jediný zbyl z loňské základní pětky, přišli Marek Břenda, Petr Pícha, Jakub Petříček, Lukáš Bauer a Petr Lochman.
Obavy byly zbytečné. Chlapci po výhrách nad ZŠ Na Korábě 22 : 12, ZŠ Molákova 20 : 6, ZŠ Libčická 28 : 17, ZŠ Na Šutce 25 : 18 a ZŠ Mazurská 12 : 6 vyhráli obvodní kolo. Spolu se ZŠ Mazurská, která skončila na druhém místě, postoupili do dalších kol pražské soutěže. Protože se obvodní kolo hrálo v naší škole, měli hráči i velkou diváckou podporu svých spolužáků. Zaskvěl se Honza Veselý, který byl autorem většiny našich košů. Ostatní hráči hráli velmi zodpovědně zejména v obraně a po odstranění nepřesností ve střelbě budou i oni častěji zapisováni do listiny střelců.

Po roční pauze sestavily svůj tým i dívky. Základ tvořily žákyně 9.B, doplněné o dvě hráčky ze sedmých tříd. Reprezentovaly nás Míša Čejková, Klára Ernestová, Kristýna Vočadlová, Sandra Volkánová a "sedmačky" Vendula Bezchlebová a Martina Bernardová. Obvodní kolo proběhlo 14.2.2007, rovněž v naší škole. I soutěž dívek se těšila velké divácké podpoře. Děvčata podala velmi nadšený a obětavý výkon. Přestože v ostatních družstvech hrály basketbalistky, herně s nimi naše hráčky držely krok. Slabinou však byla nepřesná střelba. Nakonec po výhře nad ZŠ Žernosecká obsadila děvčata krásné a nečekané 4. místo. Všechny hráčky si zaslouží naše uznání.

Fotogalerie:

Hrajeme my.
***
Vítězové turnaje - zleva Marek, Petr, Honza, Petr, Jakub, Lukáš.
Děvčata útočí
Ve střehu
Co teď?
V obraně
Míša, Vendula, Martina, Sáňa, Klára a v popředí Kristýnka
Kde je míč?
Chvilka klidu ...
Plná tribuna
Informace k článku
Nejčtenější článek kategorie Sport na ZŠ:
Přehazovaná

Hodnocení článku
Průměrné skóre: 2.7
Hlasů: 1112

Kliknutím na zvolený počet hvězdiček hodnotíte článek. Dobrý článek = více hvězdiček a naopak.

1

2

3

4

5

Copyright ZŠ - Ústavní 2006 - 2015 | Provozováno na RS MAXSOFT